fredag, juni 13, 2008

Vacker med färg.

jag måste bara berätta om fyndet jag gjorde i förra veckan. det här kommer göra under för mitt utseende hoppas jag.jag hittade och köpte boken "vacker med färg", inspirationskällan till serier som dallas och den svenska klassikern varuhuset även om dom är lite blygsammare med rougen. här är plotten i varuhuset för er som inte minns: "Öhmans varuhus är ett av de tjusiga varuhusen i Stockholm. När högste chefen Gustav Öhman ska lämna över VD-posten går han förbi sin egen dotter som är inköpschef, det självskrivna valet, och utser istället försäljningschefen Karin Forss till ny VD. Bland personalen görs det diverse skumma affärer, från högsta ledningen ned till den försupne Bengt på lagret." det var en bra serie."En Vinter är den enda årstid som verkligen framhävs av rent vitt. Vänd till sidan 27 så får du se Margaret, en Vinter, i rent vitt. Hon skulle se blek ut i elfenben."

"färgerna gjorde skillnaden för båda bilderna togs i samma studio av samma fotograf och med samma ljussättning." man kanske inte ska haussa upp förväntningarna på någon som håller på med mode, men jag är ändå tacksam för alla verkligen utförliga förklaringar.jag är en klar vinter. "Vintrar har blå eller bruna ögon men vissa har klargröna, grågröna eller grågrönbruna ögon med grå ton." jag är dock lite tveksam till att man med fördel ska se ut som en rysk postorderkvinna oavsett om man är en vår, vinter, sommar eller höst. det här är en classic, lätt värd alla 15 kr.

3 kommentarer:

  1. haha alltså, den här boken hade vi hemma när jag var liten, och jag minns att jag var så himla sjukt fascinerad av den.

    SvaraRadera
  2. "Vintrar har blå eller bruna ögon men vissa har klargröna, grågröna eller grågrönbruna ögon med grå ton."

    Vilka _andra_ ögonfärger finns det då?

    SvaraRadera